κυτταρίτιδα

January 22, 2014
By Dr. Iakovos Theodosiou

πρωτεϊνική δίαιτα κυτταρίτιδα

Το να γνωρίζει κάποιος σε ποιά σημεία εμφανίζεται η κυτταρίτιδα θα το βοηθήσει να τα αναγνωρίσει, να κάνει έγκαιρη διάγνωση και να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία, έχοντας υπόψιν του ότι είναι η αρχή της έκτοπης λιπογένεσης του οργανισμού.

 
Ο ανθρώπινος οργανισμός σε καθημερινό επίπεδο προσλαμβάνει ουσίες πολύτιμες για αυτόν, αλλά παράλληλα κατασκευάζει και «απορρίματα», τα οποία πρέπει να αποβληθούν από αυτόν μέσω των νεφρών και των ιδρωτοποιών αδένων.

Εάν η αποβολή δεν γίνεται με τον φυσιολογικό τρόπο, οι τοξικές αυτές ουσίες παραμένουν στον οργανισμό και εναποτίθενται στον κυτταρικό ιστό, όπου σε συνδυασμό με την κακή λεμφική κυκλοφορία και τη διόγκωση των λιποκυττάρων, δημιουργούνται τα οζίδια που απλά τα ονομάζουμε κυτταρίτιδα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κυτταρίτιδα αφορά και τα δύο φύλα αλλά κυρίως τις γυναίκες όπου το πρόβλημα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το αντιμετωπίζουν το 80% των γυναικών.

Η κυτταρίτιδα στην ουσία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αν και συνήθως συναντάται στην εξωτερική επιφάνεια των μηρών με προέκταση στους γλουτούς. Είναι το πρώτο σημείο που στην ουσία δημιουργείται, καθώς και οι λιπαποθήκες της γυναίκας βρίσκονται εκεί. Βέβαια, πολλές φορές εξαπλώνεται και στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών, το εσωτερικό του γόνατος και τις γάμπες. ‘Αλλες περιοχές που εμφανίζεται είναι τα άνω άκρα, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση και η περιοχή της κοιλιάς.

Τα σημεία όπου εμφανίζουν κυτταρίτιδα οι γυναίκες είναι:

  • Γλουτοί
  • Μηροί
  • Κοιλιά
  • γάμπες και γόνατα
  • Εσωτερικό των μπράτσων

 
Ενώ στους άνδρες η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στην κοιλιά στον θώρακα και στα μπράτσα.

to "κυτταρίτιδα"

δίαιτα