πότε χρειάζεται να ξεκινήσω δίαιτα για απώλεια βάρους

January 20, 2014
By Dr. Iakovos Theodosiou

Μια πολύ σοβαρή ερώτηση είναι το πότε πρέπει να ενεργοποιηθώ ή απλά πότε χρειάζεται να ξεκινήσω δίαιτα για απώλεια βάρους.

Καλό θα είναι κάθε άνθρωπος να παρακολουθεί τακτικά το σωματικό του βάρος για να μπορεί να προλάβει εγκαίρως την αλλαγή που θα του προκαλέσουν τα 2 ή και πολλά παραπανίσια κιλά.

 
Σίγουρα το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στα λίγα παραπανίσια κιλά και όχι στα πολλά.

Ο λόγος είναι ότι αν μιλάμε για πάνω από 5-6 κιλά, εύκολα μπορεί να γίνουν 10 και θα μιλάμε για διαδικασία αδυνατίσματος που μπορεί να χρειαστούν και μήνες.

Ενώ αν μιλάμε για 2 κιλά, μιλάμε για μια μικρής διάρκειας διορθωτική προσπάθεια που ο χρόνος της μπορεί να είναι ίσως εβδομάδα.

Αρχίστε άμεσα δίαιτα και μην περιμένετε την κατάλληλη στιγμή γιατί συνήθως αυτή δεν έρχεται ποτέ ιδανικά.

Το σημαντικότερο είναι αφού αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε κάποια δίαιτα να μην βασιστούμε σε χιλιάδες δίαιτες που βρίσκονται στην διάθεση του κοινού δωρεάν μέσω διαδικτύου ή άλλων βιβλίων και περιοδικών γιατί δεν γνωρίζουμε κατά πόσον είναι για εμάς και τι μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό μας.

Η μελέτη μεταβολισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωταρχικά βήματα που θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να διαβάσουμε τον οργανισμό σας και με βάση τα αποτελέσματα του να επιλέξουμε τι είναι κατάλληλο για εσάς.

to "πότε χρειάζεται να ξεκινήσω δίαιτα για απώλεια βάρους"

δίαιτα